Het intakegesprek

Naar aanleiding van een vrijblijvend intakegesprek van 30 minuten wordt er samen met ons bekeken welke hulpvraag er ligt en welke zorg geboden kan worden. Op basis hiervan wordt besproken wat de kosten zullen zijn en wat je daarvoor kunt verwachten.  Voor jeugdzorg is het mogelijk om een tegemoetkoming in (een deel van) de kosten via de gemeente aan te vragen. 

Vergoede Zorg

Als je gebruik wil maken van de mogelijkheid voor vergoede jeugdzorg dan zijn er een tweetal wegen die bewandeld kunnen worden. Vanwege onze bijzondere zorgdoelgroep is het mogelijk om vanuit een grote regio vergoede jeugdzorg aan te vragen, waardoor gespecialiseerde zorg voor hoogbegaafdheid binnen handbereik ligt. In de regio Oosterschelde, West-Brabant West en West-Brabant Oost zijn wij de enige gecontracteerde,  gespecialiseerde,  orthopedagogische en psychologische praktijk voor hoogbegaafdheid. Voor de overige gemeenten uit Nederland kunnen we door onze specialistische insteek via een PersoonsGebondenBudget (PGB) of een kortdurend contract zorg leveren.

Diagnostiek (tarieven 2024)

De verschillende begaafdheidsonderzoeken en hun voors en tegens in elke persoonlijke situatie worden desgewenst toegelicht tijdens het intakegesprek. Regulier onderzoek naar hoogbegaafdheid kost € 1750, mocht er brede diagnostiek nodig zijn dan zullen de kosten ervan individueel opgesteld worden.

Behandeling (tarieven 2024)

Behandeling kind (Psycholoog of orthopedagoog)  =  € 125 per uur

Behandeling volwassene (Psycholoog)  =  € 125 per uur

Lichaamsgericht /energetisch therapeut = € 125 per uur

Overige werkzaamheden  =  € 10,40 per 5 min

 

Prijzen zijn per afspraak, inclusief registratietijd. Volwassenen betalen per pin na afloop van de afspraak. Zie onze algemene voorwaarden voor de regels rond het afmelden voor een afspraak.