Mijn account

Ons team

Referenties

Goed verzorgde en inhoudelijk afgestemde opleiding met veel inzichten die op een praktische manier zijn toe te passen in de praktijk. De trainers hebben een grote expertise en stralen een enorm enthousiasme uit.

- Marjolein Delhez

Heel breed en vooral heel praktisch waardoor direct toepasbaar in de praktijk. De vertaalslag van de theorie van Dabrowski naar een kindvriendelijke manier is me het meeste bij gebleven en was het meest vernieuwend voor mij. De Uil-Methode is een prachtige mindset methode die niet uitgaat van een vaste of een groeimindset, daardoor heeft de methode echt effect. Dit heb ik in de praktijk al zo mogen ervaren. Ik had nog wel meer praktische tips over beelddenken willen krijgen, nu ben ik extra gemotiveerd om de Expert-opleiding te doen.

- Hanneke Reitsma-Stegeman

Zeer veel en heldere koppeling theorie-praktijk waardoor direct toepasbaar. Hierdoor zeer waardevol. Veel diepgang! Ik heb geleerd dat HB veel meer is dan alleen een hoog IQ en hoe je interventies in kan zetten wanneer het hart en/of het hoofd niet in balans is/zijn. Ik ben ook erg geboeid geraakt door het Wereldspel. Ik zou graag zien dat er een terugkomdag georganiseerd werd šŸ˜‰ Bedankt voor de leerzame dagen.

- Larissa Ooms

Mijn voorkennis was nog niet zo groot dus ik heb heel veel geleerd. Opleiding is praktisch ingestoken en dat was voor mij heel waardevol. Ik heb een duidelijker beeld gekregen van HB kinderen, en het inzicht dat wij op school nog veel kunnen verbeteren. Vooral de xcitabillies en mindset vond ik hierin waardevol. Jammer dat mijn casus geen basisschoolleerling was, hierdoor was het voor mij iets lastiger om terug te koppelen naar mijn praktijk. Ik ben erg enthousiast en zou de opleiding absoluut aanbevelen.

- Karin Bartels

De opleiding wordt vanuit een grote ervaring met passie en enthousiasme gebracht. Ik heb geleerd om het model van Duran als kapstok te gebruiken om zowel het hart als het hoofd mee te nemen. Bovendien heb ik manieren geleerd om de excitabilities en executieve functies te ondersteunen. Ik zou de opleiding aanbevelen omdat het een goede combinatie is tussen theoretisch kader en praktische toepassingen. EĆ©n van beide mis ik bij al het andere aanbod.

- Laura Klijn

Heel erg goede opleiding. Er zit diepgang in de onderwerpen en het kennisaanbod. Er is aandacht voor het leerproces van het individu en er worden ‘vernieuwende’ inzichten in ‘moeilijke theorieĆ«n’ zoals mindset en overexcitabilities gegeven. Talent-Zijn is een totaal concept om HB kinderen die vastlopen vooruit te helpen door het in balans brengen van het hart en hoofd.

- Christel Raats

De opleiding is goed uitgedacht en opgebouwd en er is goed gebruik gemaakt van elkaars expertise. De trainers zijn enorm enthousiast en bevlogen. Persoonlijk heb ik veel geleerd van de vertaalslag bij de hart-kenmerken en heb ik mijn eerdere kennis en vaardigheden verder verdiept. Ik vind de opleiding een aanrader omdat het verrijkend is en een andere, positieve kijk op HB geeft.

- Veronique Swillens

Xandra noemtĀ Talent-Zijn een opleiding “….waarin je wordt uitgedaagd om op verschillende manieren te kijken naar de uitdagingen van het hoogbegaafde kind…”. Tijdens het volgen van de opleiding heeft ze ervaren dat “[het] enthousiasme en liefde voor het getalenteerde kind van de trainers afspat”, en ze zou de opleiding aanbevelen “bij docenten die niet te zwaar theoretisch maar compact en concreet aan de slag willen”. Naar aanleiding van de vele tips zegt Xandra dat “je je bewust wordt van de valkuilen in je eigen begeleiding”.

- Xandra van Hooff

TheorieĆ«n over hoogbegaafdheid zijn overal op te halen. Dat kan van ‘de praktijk’ niet altijd gezegd worden. Hoogbegaafdheid is een manier van ‘zijn’ die je moet kunnen voelen en ervaren. Pas als de zijnscomponent in je systeem zit kun je deze doelgroep oprecht helpen. Bij Yvonne zit dit dus Ć©cht in haar systeem. Haar training is dan ook een absolute aanrader en een ‘thuiskomer’ voor hoogbegaafden!

- Mariƫtte van Hazendonk

Bij Praktijk Hoogbegaafd krijg je een “3D-test” in plaats van een “2D-test”, verdieping dus.

- Moeder hoogbegaafde jongen (8 jaar)

De verhalen in Klavertje Vier geven niet alleen inzicht in eigen denken en handelen, maar ondersteunen ouders en docenten ook bij de opvoeding en begeleiding van hoogbegaafde kinderen. De karakters communiceren met de lezer op een grappige, maar vooral herkenbare manier. Hun specifieke, eigen-wijze denken en doen zal veel kinderen aanspreken. Een zinvolle ingang voor verdere verdieping.

- Marion Coolwijk

Voor mijn opleiding heb ik een dagje mee mogen kijken in de praktijk.Ā Kinderen voelen zich direct op hun gemak bij de onderzoeksters en begeleidsters. Vertrouwen is dan ook het eerste punt waar aan gewerkt wordt. Dit is de basis voor verdere begeleiding en voor verder onderzoek. Ik heb echte specialisten aan het werk gezien en zij weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Mee mogen kijken heb ik bij een onderzoek, begeleiding, remedial teaching en een uitslag gesprek. Het valt op hoe kundig het team is en hoe uitgebreid de onderzoeken zijn. Dit heb ik elders nog niet gezien. Mocht u nog twijfelen of dit het juiste adres voor uw kind is dan raad ik u aan zeker een gesprek aan te gaan met iemand van de praktijk en u zult zien dat dit de juiste weg is. Complimenten voor het team en bedankt dat ik een dagje heb mee mogen kijken in jullie schitterende praktijk!

- Mariƫlle Braspenning

Ik vind het erg fijn om naar Yvonne te gaan. Zij helpt mij zodat ik beter kan werken op school. We doen spelletjes en praten heel veel. Ik vind school nu leuker.

- Hoogbegaafde jongen (6 jaar)

Zonder Yvonne waren we waarschijnlijk door school overrompeld en waren we nooit daar gekomen waar we nu met onze zoon staan. Onze dank is groot!

- Moeder hoogbegaafde zoon (8 jaar)

Fijn dat iemand met je meedenkt in het proces naar de erkenning van hoogbegaafdheid. Yvonne wijst je de weg, zonder haar mening op te dringen.

- Ouders hoogbegaafd meisje (10 jaar)

Once in a while kom je een student tegen die het echt op een meta-niveau ā€œheeft begrepenā€. Het was een plezier om les te geven aan je en ik hoop dat we veel kunnen samenwerken!

- Tijl Koenderink
0